9 Ağustos 2016 Salı

Kavga...

 Gene kıyaslama olmasın dedim.Kavga koydum adını.Kavgayı anlatacağım çünkü..

 Kahvaltımızı etmişiz,annem kar gibi çamaşırları balkondan sallandırmış,biz de balkonda Meyra ve iki güzel ablasıyla meyve yiyoruz.Aniden yandaki evin bahçesinden koca bi uğultuyla bir toz bulutu bir duman.Bir is duman kokusu..Bu arada uğultu devam..

 Bahçe kapısının birşeyini mi kesiyorlarmış.Ama neyi neyle kestiklerini bilemiyorum.İçeri kaçalım dedik.Ama mahalleyi bırak,cam pencere açık olduğundan evin içi bile duman dolmuş.Kokuyor.Artık çok geç olsa da annem koştu çamaşırları topladı..Kendi kendimize söylendik..Yandaki beyfendinin karakterini bildiğimizden neyse dedik bişey demedik..

 bişeyle bişey kesme olayı 20 dakika kadar sonra son buldu.Arkasından matkap mı,kaynak mı bilmiyorum,tam üç saat..En son Meyra'yı uyutmaya çalışırken zaten tepeme gelmişler,çıktım bizim balkondan seslendim.

"Pardon ne zaman bitecek acaba şu keme biçmeniz?"

Taman ben biraz kızgın sormuş olabilirim.Ama beyfendi de tam beklediğim tepkiyi verdi.Ağzında sigarasıyla "hölooolooo  Yapmıyak mı! Ne anlayışsızsınız!!Gapıyı yapıyoz napalım!Hülğğlugoupu Git polis çaaar!!"

Zaten bu beyfendiyi torunlarına davranış tarzından,hitabından gayet iyi tanıyoruz.Bazen çocuklar için gerçekten üzülüyorum..Neyse ben de elbette tartışarak anlamasını sağlayabileceğim birşey olmadığından,azıcık artık kendimi rahatlatmak için mi ne;

"Kim anlayışsız!Yapıyorsanız usulu var!Balkonda kahvaltı edeni var,dışarı çamaşır asanın var!Usulen biz böyle bir iş yapacağız denir!Saygısızlar!"

Dedim içeri girdim.Adam hala "Hülğholuhoo" bişeyler bağırıyordu..

Şimdi durumu analiz edeyim diyorum..Sanki ben anamın karnından Japonya'da doğmuşum..Ama insan medeniyete kolay mı alışıyor neyse artık..Böyle bir iş yapılması illaki lazım geliyorsa ve direk söylenemiyorsa posta kutularına üç gün öncesinden yapılacak işi ve saatini,kaçtan kaça kadar olacağını yazan kağıt bırakıyorlar.Bu sadece böyle kirli ve gürültülü işler için değil,300 metre ileride kazacakları kuyu için de aynı..

Ha aynı düzeni gelip burada aramak tabiki anlamsız.Ve herkesi böyle yaftalamak da değil asla amacım.Mesela tam karşımızda oturan abi de kapı yaptı bahçesine elleriyle.Ama her gürültülü bir iş yapacağında gelip,gelemediyse seslenip "çocuk uyuyor mu?" diye sordu.Sağolsun.Aldı kapıyı çıktı terasında kesti biçti.

Ama işte bu genel sinir,her bişeyi kendine hak görme,başkası tarafından asla bakamama,başkasının hakkını hiçe sayma..Nasıl düzeltmek lazım bilemiyorum.GAVUR Japonya gibi nasıl olsak bu konuda..Fena mı olur..

3 yorum:

  1. ah ah keşke olabilsek onlar kadar saygılı, işleri usulünce yapabilsek:) öyle bir memleket hayal ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. abla bu olay türkiye de mi oldu yoksa japonyadaki komşunuz mu türk ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayir Turkiye'de oldu.Japonya'da yapamaz boyle birsey

      Sil