28 Temmuz 2016 Perşembe

Deşarj

Böyle anlatıyorum,Instagramda paylaşıyorum filan.Takip edenler anladılar ki Japonlar çok çalışan,didinen,inanılmaz sorumluluk sahibi,ince düşünceli insanlar.genel olarak diyelim.Ama farkedeceğiniz gibi hep bir öz kontrol söz konusu.Hani biz bu kadar kontrollü olsak çatlarız.Yalan yok. 🙂
E bunlar nasıl çatlamıyorlar?Bir kısmı malesef daha önce anlattığım gibi  intiharşeklinde açığa çıkıyor. 🙁 Diğerleri ise başka şekilde çatlıyor!
Şöyle ki,bu memlekette “Nomikai” denen birşey var.Tam Türkçeye çevirirsek “içme toplantısı” oluyor.Heee basit.İçiyorlar,deşarj oluyorlar.Da o kadar basit değil.Mesela içen arkadaşlara soruyorum.İçip deşarj olma anlayışınız nasıl?Canlı müzik falan olan bir yerde hoplama zıplama,veya çalgılı türkülü söyleme efkarlanma.En olmadı evde arkadaşlarla öyle bağırış çığırış kakara kikiri.
Şimdi bu fotoğraflara Japonları koyun. Olmadı değil mi! 🙂 Öyle olmuyor zaten.İzakaya denen mekanlar var.Yenilen içilen.Meyhane gibi düşününn diyeceğim ama müzik yok.Bir de ayrı ayrı odaları olanlar var.Nomikailar genelde oralarda oluyor.Yani on kişi nomikai yapacakasanız sadece sizin grubun oturduğu bir de arada garsonun girip çıktığı bir oda oluyor.Büyük gruplar restoran kapatıyor falan.Her neyse..Peki orada ne oluyor?İş yerindeki üsleriniz altlarınız,patronunuz önce aynen iş yerindeki nizamda içmeye başıyorsunuz.Sonra o biralar sakeler vücüda bir etki etmeye başlıyor.Artık ne patron patron,ne dün gelmiş pısırık bebe o bebe.Masanın üstünde dans edeni(müzik yok 🙂 ), masadaki edamame tanelerını (fasülye) burnuna sokup nefes vererek fışkırtmaya çalışan..Ve daha burada anlatamayacağım birçok şey..
Hayır cozutmanın dibine vurulup ertesi gün hiç birşey olmamış gibi işe gidiliyor.Öyle bir switch on-off!! Bir de bu nomikai için bahaneler dünya kadar! Takımdan biri tayin olur güle güle nomikai’ı peki.Takıma biri gelir hoşgeldin nomikai’ı peki.Yıl sonu olur.Ay bu sene biz ne çalıştık aferim bize hadi geçmiş olsun nomikay’ı.(Aralık ayı restoranlar full dolu!).Yıl başı olur,haydi bakalım bu sene de çok çalışalım nomikay’ı(Ocak ayı restoranlar full dolu!)Bir başarı mı elde ettik haydi nomikay.Bahanemiz mi yok haydi aylık takım nomikay’ı…
Bir de bizim eski müdür zamanında nomikay’lara katılmak mecburiydi.Bedava gece mesayisi banane len diyemiyodun.Ama zaten bakmayın böyle kötü bişeymiş gibi anlattım ama aslında çok eğlenceli.
Mesela bizim her sene nisan ayındaki yeni elemanların (ufaklıkların) geleceği hoşgeldin nomikay’ı en eğlencelisidir.Bir önceki sınıfların gösterisi olur.(evet restoranda 🙂 ) mesela erkekler bayan için olan dansöz kıyafeti ayarlayıp göbek dansı yapabilir.Ve İllaki komiklik olsun diye en büyük patronu kolundan tutup sahneye çıkarabilirler!Yani nomikay’da herşey mübahtır.Gülmekten ölürsünüz! He bazı densiz üslerde olmuyor değİl.Her yol mübah diye bel altı sohbetler falan ama rahatsız olma durumunda masa değiştirdinizmi problem yok.En azından benim çalıştığım yerde.
Nomikay’ın arkası genelde Karaoke’dir.Onun da sonu ya kendini bilmez halde eve dönme,ya son treni kaçırmış veya tren diye birşeyin varlığını unutacak hale gelmiş takım elbiseli koca koca adamların istasyon merdivenlerinde yaka bi yerde paça bi yerde uyuyakalmasıdır.Her cuma bu manzaraları merkezi istasyonlarda görmek mümkündür.Japonya’ya gelecek olup merak eden varsa,son trene yakın 12:30 gibi Shinjuku istasyonu falan uğrasın.Görememe ihtimali yok 🙂
Veeee yazıyı nasıl bağlayacağım biliyormusunuz? Bu durum artık kültürün bir parçası.Ve bu adamlar eve dönebilirse gece,dönemezse sabah gidiyor ya…Hatunlar kızmıyor yauuuwwwwww!!!!!Ve benim kocanın yabancı hemi de Türk hatun aldığının en pişman olunası noktası! :))) Pişman oluyormudur ki yauuwwww! :)))))))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder