27 Temmuz 2016 Çarşamba

Mucize Karakter! “ANPANMAN!”

 Japon animeleri,çizgi filmleri çok meşhur biliyorsunuz.Sırf bu yüzden Japonya aşığı olan bir sürü insan biliyorum. Ben çok anlamam bu işlerden açıkçası.Olunca izliyoruz işte.Ama akılda kalıyor adamların yaptığı.Taaa lisede koca kız olmuşken bile az mı izledik Japon çizgi filmlerini.Sailor Moon’u, Şeker kız Candy’yi.
 Peki çocuklar ne seyrediyor Japon çizgi filmlerinden? Doraemon? Pikachuuuuu? Bizim Türkiye’de seyrettikleri bunlar.Yenisi var mı bilmiyorum ama böyle şeyler.Peki Japonya’dakiler ne seyrediyor biliyor musunuz? ANPANMAN!
AN→”Anko”nun kısaltması.Bir çeşit tatlı fasulye ezmesi diyelim.
PAN→ Ekmek
MAN→Bildiğiniz Man.Adam
Tatlı fasulyeli ekmek adam.Yani kısaca “EKMEK ADAM” diye bir arkadaş var.Çocuklar analarından babalarından çok onu dinliyor.Ye diyor yiyorlar.Kalk diyor kalkıyorlar.Otur diyor oturuyorlar.Tabaklar çanaklar,oyuncaklar,yastıklar çarşaflar,bisküviler,hatta çocuk için olan ilaçlar şuruplar,bezler herşey herşey Anpanman..
 Peki kimdir, nedir bu Anpanman?Çoook karşımıza çıkacak.Bilin istedim 🙂Jamu Amca ekmek yaparken,uzaydan gelen bir yıldız fırın bacasından giriyor ve Anpanman’a can veriyor.Anpanman’da iyilerin dostu,Baikinman (Mikrop adam)’ın düşmanı oluyor.Karnı acıkana kafadan bir parça koparıveriyor. 🙂Anpanman ile birlikte tonlarca karakter var.Sonuna bir “Man”koydunuzmu yeni karakter oluyor.Yani Anpanman anlatmakla bitmez.Anlatsam sayfalar dolar.
 Ama Anpanman’ın en inanılmaz özelliği ne biliyormusunuz?Çocuklar bi tanıştımı ilk görüşte aşık oluyorlar.Biz mesela daha hiç çizgi film falan seyretmemiştik.Meyra’nın birinci yaş gününde,çok sevdiği bir abla ve abisi Anpanman’ın oyuncağını getirdiler.Oyuncaktan başka bişeyinden haberdar olmayan Meyra’nın o günden sonra Anpanman koltuk altından düşmedi.Şimdi zaten Anpanman’la yatıp Anpanman’la kalkıyoruz.
 Anpanman çocukları nasıl böyle büyülüyor! Gerçekten  uzaylı galiba diye düşünüyor insan 🙂 Ama ben size bu büyünün sırrını açıklayacağım şimdi.Basit arkadaşlar.Yani Anpanman’ın kendisi basit.Bi kere, benim gibi gerçekten diskine resim kabiliyeti eklenmesi unutulmuşlar dahil,çoluk çocuk,iki daire çizebilen herkes Anpanman çizebilir.
Sonra diğer karakterler.Çocuk dişmi fırçalasın istiyosun,”Diş Fırçası Adam” geliyor.Ispanak mı yesin istiyosun,”Ispanak Adam”geliyor.Ve bu adamlar, şarkılarla türkülerle, Baikinman (Mikrop Adam)’ın dahi yaptığı en kötü şeyin yaramazlık olduğu bir dünyada güzel güzel hikayelerle yaşayıp gidiyorlar.
Anpanman’ı bulan amca rahmetli olmuş.Evet ailesi parayı götürmekte 🙂 Ama helal olsun valla.Bence çok değerli bir eser bırakmış amcam.

1 yorum:

  1. çok içten ve samimi anlatmışsın okurken eğlendimm

    YanıtlaSil